امروزه بازار راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی یا استارتاپ بسیار پررونق است؛ اما راهاندازی یک کسبوکار بر روی اینترنت مانند هر کسبوکار دیگری شرایط و ویژگیهای خود را دارد.
زمانی که شما تصمیم میگیرید بر اساس ایده خود یک استارتاپ را راهاندازی کنید، اولین مرحله مشخص کردن بیزینس مدل و سپس ساخت MVP بر اساس آن بیزینس مدل است. بر اساس تعریف کلی:
MVP یا بهاصطلاح کمینه محصول قابلعرضه (Minimum Viable Product) حداقل محصولی است که میتوانید تولید کنید و با استفاده از آن بازخورد مشتری را مشاهده کنیم و بر اساس آن درستی یا نادرستی فرضیهمان را بسنجیم.
کسبوکار اینترنتی
به MVP اینطور نگاه کنید، شاید ایده بزرگ شما راهاندازی وبسایتی است که خدمت خاص و جذاب الف را به افراد ب که فکر میکنید شدیداً نیازمند این خدمت و مشتاق به استفاده از آن هستند ارائه میدهد؛ اما تا زمانی که این فرضیه را تست نکنید آیا میتوانید به صحت آن اطمینان داشته باشید و شروع به سرمایهگذاری و صرف هزینه و زمان برای پیادهسازی آن کنید؟
نمونه اولیه شما میتواند یک پاورپوینت، ویدیو، یک فرم ثبتنام یا هر چیز دیگری باشد. نمونهای از MVP در استارتاپها ساخت وبسایت اولیه حداقل امکانات با وردپرس برای صرفهجویی در زمان و هزینه است. با این کار علاوه بر اینکه با سرعت بیشتری زیرساخت را فراهم و شروع به اعتبار سنجی ایده میکنید، همزمان محیطی را ایجاد میکنید که در آن مشتریهای بالقوه شما شروع به فعالیت میکنند تا نیازهای آنها را بهتر شناسایی کنید تا درنهایت در زمان تولید محصول نهایی بادید بازتر و اطلاعات بیشتری اقدام کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متنباز است که برای ساخت وبسایتهای مختلف و وبلاگها مورداستفاده قرار میگیرد. با استفاده از این سیستم به همراه افزونههای نوشتهشده برای آن میتوان انواع وبسایت را با صرفهجویی بسیار زیادی در زمان و هزینه، پیادهسازی کرد. همین موضوع سبب شده که ۲۸ درصد از وبسایتهای موجود در دنیا با وردپرس ساخته شوند. [منبع]
ازجمله استارتاپ های ایرانی که کار خود را با وردپرس شروع کردند میتوان از فرانش، Payment24، فرادرس، دکترتو و Lunato نام برد.
بهعلاوه در ابتدای کار پیدا کردن یک وردپرس کار بسیار آسانتر و مقرونبهصرفه تر از پیدا کردن یک توسعهدهنده php یا .net است.